Urheilu ja kuntoiluJalkapallo

EURO-1960: tulokset

Ajatus järjestää turnaus eurooppalaisten joukkueiden välillä ilmestyi vuonna 1927. Tuolloin se ei toiminut. 30 vuoden jälkeen UEFA palasi tähän ajatukseen ja loi Euroopan mestaruuskilpailut tai Henri Delaunay Cupin. Ensimmäinen ralli järjestettiin vuonna 1960. Lopullinen osa otti Ranska.

määräykset

Kaikki eurooppalaiset joukkueet eivät kannattaneet ajatusta EURO-1960: n pitämisestä. Osallistumisesta turnaukseen 13 maasta 30 maasta väheni. Näistä mainittakoon Italia, Englanti, Saksa, Belgia ja Ruotsi. Jalkapalloliitot uskoivat, että kupin vetäminen estää pelaajien toipumista kauden jälkeen.

Muut 17 maata, UEFA: n jäsenet, osallistuivat 1/8 ja 1/4 finaaliin. Se tapahtui kesäkuun alussa 1958. 14 joukkuetta, mukaan lukien Neuvostoliitto, alkoi esiintyä 1/8. Irlanti ja Tšekkoslovakia suorittivat luokittelujuhlaa.

1/8 ja 1/4 finaaleissa oli kaksi ottelua: kotona ja tiellä. EURO-1960-semifinaali ja finaali pidettiin Ranskassa, kun Henri Delon oli Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja.

alku

EURO-1960-vedon aikana ei ollut tiukasti säädettyä aikataulua - joukkueiden johto päätti itsenäisesti tapahtuman paikasta ja ajasta. Karsintaottelut, jotka teoriassa pitäisi pitää ensinnäkin, pidettiin vasta 5. huhtikuuta ja 10. toukokuuta 1959. Talon ensimmäinen ottelu voitti Irlanti pisteet 2: 0. Vastavuoroinen peli pidettiin Bratislavassa, tsekit pystyivät saavuttamaan neljä vastattua tavoitetta ja läpäisty.

Debyyttialue EURO-1960 tapahtui 28. syyskuuta 1958. Neuvostoliiton ja Unkarin kokous oli Euroopan Cupin historian ensimmäinen. Ottelu tapahtui stadionilla "Luzhniki".

1/8 finaali

EURO-1960 jalkapallossa Venäjä (Neuvostoliitto) alkoi kotimajoilla unkarilaisia vastaan. Duodelissa tuli 100 000 fania. Neuvostoliiton jalkapalloseura Anatoly Ilyin sai neljännen minuutin aikana ottelun (ja Euroopan mestaruuden historian) ensimmäisen maalin. Euro-1960-jalkapallossa Neuvostoliitto oli ensimmäinen kaikessa. Vyacheslav Metreveli kasvatti pettymykseni melkein, ja Valentin Ivanov teki päänsä mahtavana. Unkarilaiset voisivat vastata vain yhteen palloon 84. minuutilla.

Paluu ottelu pidettiin vuosi myöhemmin - 27. syyskuuta 1959. Jälleen, onnea puolustettiin Neuvostoliiton kanssa. Unkarilaisten voittaessa vähiten Neuvostoliitto meni neljänneksen loppuotteluun.

Toisessa parissa ranskalaiset ja kreikkalaiset kokoontuivat yhteen. Ensimmäinen ottelu tapahtui Ranskassa. Park de Prensillä oli kahdeksan maalia, joista seitsemän otti kotijoukkue. Palautusottelu päättyi pisteet 1: 1.

Ensimmäinen ottelu Romanian ja Turkin välillä tapahtui Bukarestissa. Rumanilaiset osoittautuivat vahvemmiksi, ja heittivät kolme vastaamattua tavoitetta. 26. huhtikuuta 1959 Istanbulissa oli vastavuoroinen kokous. Turkki voitti 2: 0, mutta se ei riittänyt. Romanialainen joukkue meni neljännesfinalleihin.

Norjan ja Itävallan pari oli ensimmäisessä pelissä Oslossa. Pienellä pisteet oli mahdollista voittaa itävaltalaiset. Palautustilaisuus pidettiin Wienissä ja päättyi pisteet: 5: 2 Itävallan hyväksi.

Jugoslavia ja Bulgaria tapasivat jalkapallon EURO-1960: n 1/8 finaaleissa. Parin suosikki oli ilmeinen. Ensimmäinen ottelu voitti Jugoslavian maajoukkue ja pisteet: 2: 0. Toinen päättyi vedossa (1: 1).

Mielenkiintoinen pari eurosta vuonna 1960 oli DDR-Portugal. Ensimmäinen ottelu pidettiin Berliinissä, jossa isännät menettivät (2: 2). Portugalin vieraiden kokouksessa saksalaiset ottelivat kahdesti, mutta voitto pysyi isännille (3: 2).

Espanjan ja Puolan parin tulos oli melko ilmeinen. Vierailulla espanjalaiset voittivat (4: 2). Talot voittivat 3: 0 ja meni neljänneksen finaaliin.

Viimeisessä parissa Tanska voitti karsintakierroksen voittajan - Tšekkoslovakian. Kööpenhaminassa voittajaa ei voitu tunnistaa (2: 2). Kotona tšekit voittavat tanskalaiset (5: 1).

1/4 finaaliin

Odotettu ottelu oli USSR-Espanja. Etukäteen voittajaa oli vaikea ennustaa. Fanit eivät kuitenkaan halunneet nähdä jännittäviä vastakkainasetteluja. Syynä olivat näiden kahden maan väliset poliittiset suhteet, jotka olivat näinä vuosina kireät. Espanja kieltäytyi vierailemasta Neuvostoliittoon tarjoamalla puolueettomia puolueita puolueettomalla alueella. UEFA vastasi kieltäytymällä, tuomalla jalkaväkimiin ja asettamalla hylkäämisen. Siten Neuvostoliitto meni EURO-1960-puoliväliin.

Ranskassa pari meni Itävaltaan. Ranskalainen voitti molemmat ottelut. Ensimmäinen päättyi pisteet: 5: 2, toinen - 2: 4.

Portugali vastusti Jugoslaviaa. Ensimmäinen ottelu portugalilaisen oli vaikea voittaa pisteet: 2: 1. Belgradissa pidetty paluukokous päättyi Portugalin tappioon (5: 1).

Viime parissa tapasi Romania ja Tšekkoslovakia. Koska suosikki on listalla, tšekit luottavaisesti voittivat kaksi ottelua - (0: 2) ja (3: 0).

semifinaali

Toukokuun 1960 loppupuolella järjestettiin semifinaali. Neuvostoliiton vastustajilla meni Tšekkoslovakiaan. Ranska pelasi Jugoslavialla.

Neuvostoliiton maajoukkueeseen osallistui ottelu veneen "Velodromessa". Ilman paljon vaivaa kotimaiset pelaajat päihittivät tšekit. Ensimmäinen maalintekijä Ivanov, toisella puoliskolla, hän kaksinkertaisti tuloksen ja Victor maanantai lopetti ottelun.

Toisessa ottelussa Ranskasta pidettiin suosikki huolimatta useiden keskeisten toimijoiden puuttumisesta. Jugoslavialaiset johti 1-0, mutta sitten jäi. Ranskalainen sai ylimmän osuuden pelistä ja 53. minuutilla he olivat johtajia 1: 4. 55. minuutilla vieraat löivät toisen, mutta tämä ei selvästikään riitä. Ja sitten uskomaton tapahtuma. 75. ja 79. minuutin välillä Jugoslavialaiset havaittiin kolmesti ja saavuttivat lopullisen.

Ottelu kolmannelle sijalle

Frustraten Ranskan menettämisen vuoksi, hänellä oli erittäin epäröimättä viimeinen ottelu tšekkiläisiä vastaan. Tyytymätön fanit hurrasivat joukkueensa virheistä. Tuloksena oli Tšekkoslovakian voitto, jonka tulos oli 2: 0.

finaali

Neuvostoliitto-Jugoslavian ottelu tapahtui märällä kentällä sateessa. Yleensä peli oli yhtä suuri. Ensin Jugoslavialaiset näyttivät paremmilta. 43. minuutilla Galich johti joukkueen eteenpäin. Neuvostoliiton pelaajat pystyivät vastaamaan 49. minuutilla. Toinen puoli pidettiin Neuvostoliiton hyökkäyksen alla. Voittajaa ei voitu tunnistaa pääaikana. Vain 113. minuutti Victor Monday teki toisen maalin. Neuvostoliiton EURO-1960 joukkue voitti jalkapalloilijoiden pysyvyyden ja samanaikaisen onnen ansiosta.